eSports op Eleven Sports

Nieuwe heldin in Overwatch Ashe

Blizzard heeft een nieuwe personage in Overwatch Ashe toegevoegd. In de nieuwe patch werd naast Ashe ook verbeteringen aangebracht bij verschillende personages zoals Mercy, Reaper, Roadhog en Symmetra. Lees meer...

Geen Overwatch lootboxes in Belgie meer

Blizzard heeft laten weten dat het op korte termijn voor Belgische spelers de mogelijkheid blokkeert om in Overwatch en Heroes of the Storm lootboxes aan te schaffen. De block op Overwatch lootboxes in Belgie is een reactie op de wens van de Belgische kansspelcommissie. Lees meer...

Rosters voor Overwatch League Seizoen 2 zijn bekend

Hoewel Overwatch League Seizoen 2 pas begint op 14 februari 2019, zijn de teamrosters nu al bekend. Heel wat verschuivingen, dus oordeelt u zelf maar. Lees meer...

Overwatch personages Roadhog, Reaper, Mercy en Symmatra kregen boost

Met de komst van Ashe in de nieuwe patch, kregen de updates aan bestaande Overwatch personages Roadhog, Reaper, Mercy en Symmatra minder aandacht dan verdiend. EsportsBelgie zet alle veranderingen op een rij. Lees meer...

Binnenkort 6 nieuwe Overwatch helden

Na de aankondiging van Ashe en Echo, laat Blizzard weten dat er nog 4 nieuwe Overwatch helden zullen bijkomen. In Eurogamer liet Jeff Kaplan echter niet weten wanneer deze we deze kunnen verwachten. Lees meer..

Zuid-Korea wint WK Overwatch, voor de 3de keer op rij

Zuid-Korea wint het WK Overwatch voor het derde jaar op rij. In een weinig spectaculaire finale tegen China trokken de Koreanen aan het langste eind. Het brons ging verrassend naar de Britten, die de finale wonnen van de Verenigde Staten. Lees meer...

Overwatch speluitleg

Overwatch is een multiplayer first-person shooter ontwikkeld en uitgegeven door Blizzard Entertainment. Het spel kwam op de markt op 24 mei 2016. Overwatch werd als eSports vooral bekend in Azie, maar zaaide later ook uit naar de VS en Europa. Overwatch is de vierde game ontworpen door Blizzard, na de annulering van het spel Titan. Een deel van het team dat Titan had ontworpen kwam met het concept van Overwatch nieuws; een aantal van de elementen uit Overwatch komen ook overeen met die van het geannuleerde spel.

Overwatch wordt in de meeste spelmodi gespeeld in twee teams van zes. De speler speelt als een van de 30 helden die elk hun eigen eigenschappen (en voor- en nadelen) hebben. Er kan tijdens een wedstrijd van hero worden gewisseld. De spelers werken samen om een bepaald punt te verdedigen of over te nemen. Elke hero beschikt over een aantal vaardigheden die ze kunnen uitvoeren en bouwt gedurende de game ook langzaam een speciale vaardigheid op; de "ultimate".

De verschillende groepen heroes hebben ieder hun eigen functie in het spel. Offense heroes zijn geschikt om veel schade aan te richten, maar niet om een punt te verdedigen. Defense heroes zijn ervoor bedoeld om een knelpunt op te zetten voor de vijand. Tank heroes hebben de meeste levenspunten en zijn het meest effectief als ze hun team verdedigen. Meestal beschikken zij ook over een schild. Support heroes moeten hun team ondersteunen door ze meer levenspunten te geven. Om optimaal te presteren kiezen de meeste spelers een combinatie van de vier groepen heroes.


Belgen in Overwatch

Goed Overwatch nieuws van Belgen is helaas moeilijk te vinden. De eerste landgenoot (momenteel is dat SPREE - Alexandre Vanhomwegen) hangt rond een 1000ste plaats op de wereldranglijst en het nationaal Overwatch team heeft nog geen grote overwinningen geboekt. Als land staat Belgie op plaats 26 op de Overwatch rankings. Nieuwe generaties zullen Overwatch Belgie op de kaart moeten zetten.

Bekende spelers en teams

De prijzenpot van belangrijke Overwatch toernooien worden steeds groter. Het team dat de Overwatch League wint, ontvang bijvoorbeeld $1.5 miljoen. Winnaars van grote competities stijgen snel op de ladder. Daarnaast is de Overwatch World Cup, die jaar na jaar gewonnen wordt door Zuid-Korea.

Onder de beste Overwatch spelers ter wereld vinden we dan voornamelijk ook Koreanen zoals Gesture, Profit of CLoser. De beste Overwatch spelers haalden in hun carriere al enkele honderdduizenden dollar binnen. Binnen Europa is het vooral Frankrijk die met de absolute wereldtop kan meedraaien. Terence "SoOn" Tarlier staat in de top 20 van de wereld.


Wedden op Overwatch

Zoals met alle weddenschappen loont het om vooraf een budget in te stellen met een bankroll (bv. wed telkens 5% van je resterende bedrag). Daarbij zoek je de bookmaker met de beste odds en bonussen (Unibet of Betway). Ten slotte vind je op deze site enkele tips om te winnen op e-sports.

In Overwatch draait het vooral om statistieken. Op deze website vind je lijsten van de bekende spelers en meest succesvolle team. Ook kan je op eSportsBelgie het nieuws volgen welke spelers in vorm zijn en welke team klappen krijgen. In eSports zijn de odds op enkelvoudige en pre-match weddenschappen op één van deze spelers of teams hoger dan op bijvoorbeeld voetbal omdat de bookmakers zelf minder statistieken uit het verleden beschikbaar hebben. Dat maakt het wedden op eSports zo voordelig en mogelijk succesvol!

Daarnaast kan je bij Unibet vaak ook live wedden. Mindere teams zijn vaak goed in één specifieke map. Met deze kennis kan je live winnen op hogere odds. Daarnaast kunnen goede teams ook een off-day hebben, waarbij je live op de tegenstander kan winnen. En aangezien e-sports toernooien vaak op één dag afgerond worden, wed je de volgende wedstrijd misschien best op de tegenstander aan een hoge odd.

Hoe maak je winst?

Wedden op eSports is hetzelfde als wedden op andere sporten. Hoe meer je er van kent, hoe meer je kan winnen! Ons systeem werkt als volgt:

Op onbekende wedstrijden, competities en vroege rondes van grote toernooien maak je multiples van twee weddenschappen op underdogs. Hierbij ligt de odd per wedstrijd tussen de 1.80 en de 3.00. Per multiple ligt de gezamelijke odd op ongeveer 5. Als inzet neem je 1/4 van het geld dat je kan verliezen. De odds van underdogs liggen bij eSports op dezelfde hoogte als bij voetbal of basketbal, terwijl bij eSports de underdogs verrassend vaak winnen. Meer dan 1/4. Op die manier maken wij onze winst.

Bij halve finales en finales van de grote toernooien wed je op de favorieten. Daarbij baseer je je op onze nieuwsfeiten en teamstatistieken. De odds zijn lager, maar de kans dat favorieten grote events winnen zijn groter bij eSports dan bij andere sporten. Daarom wed je bij deze wedstrijden met halve stake. Hierbij enkele voorbeelden van onze winners. Meer informatie vind je hieronder. Veel succes!

Tags