Fortnite speler Teeqzy

Wie is Fortnite speler Teeqzy?

De 17-jarige Albanische Belg Klaivert “Teeqzy” Dervishi maakte deel uit van de Fortnite squad dat DreamHack Valencia wist te winnen. In wat voor sommigen een hobby lijkt, heeft Fortnite speler Teeqzy een passie en mogelijk beroep gevonden.

Zijn mooiste prestatie naar eigen zeggen? Het absolute wereldrecord van 45 kills in solo vs. squad – dit blijft het hoogste aantal kills dat een speler heeft weten te behalen tijdens een Fortnite Battle Royale, in alle spelplatforms en -modi. Teeqzy heeft zijn eigen record al 4x verbroken en heeft sindsdien altijd aan de leiding gestaan.

“Mijn bijnaam als Fortnite speler Teeqzy heeft geen speciale betekenis,” vertelt hij, “ik klikte gewoon willekeurig op het toetsenbord en vond de manier waarop de uitkomst klonk erg leuk.” Gevolgd door ongeveer 126.400 abonnees op zijn online YouTube-kanaal. Terwijl Fortnite-gamers vaak onderpresteren tijdens live YouTube-goksessies, bereikte hij zijn record van 45 kills tijdens een livesessie. Ondertussen heeft de Albanese tiener, die in België woont, vacatures en aanzienlijke bedragen gekregen van een aantal van de beste gamingbedrijven ter wereld.
Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.


Volwassen mentaliteit

Dervishi studeerde cum laude af, terwijl hij op zijn zeventiende al zijn eigen geld verdient en volledige financiële onafhankelijkheid heeft verworven. “Zeventien jaar financieel onafhankelijk zijn is geweldig. Ik ben me ervan bewust dat ik veel geluk heb, maar niettemin probeer ik op de grond te blijven en voorzichtig te zijn, qua geld. Ik spendeer niet aan te veel dingen, behalve misschien aan gereedschap of apparatuur die nodig is bij het gamen. Ik probeer ook in de tussentijd te besparen, om mijn toekomstige projecten te kunnen betalen.” Zijn volwassenheid en niveau van vertrouwen als het gaat om zijn speelroutine en zijn toekomst hebben ook het vertrouwen en de steun van zijn ouders weten te winnen.

“Eerst en vooral speel ik voor passie, niet voor geld of populariteit. Ik ben dezelfde persoon die ik was toen ik voor het eerst begon”.