De toekomst van Rocket League. Rocket League wedden en eSports

Wat brengt de toekomst voor Rocket League?

Een van de grootste uitdagingen waarmee Psyonix, de ontwikkelaar van Rocket League geconfronteerd wordt, is het enorme tempo van de groei van het spel. Rocket League zette records neer voor zowel de meeste gespeelde game als de meeste spelers in december 2016. En die records werden op hun beurt verbroken in januari 2017. En februari..
Rocket League in Belgie kent dezelfde trend. Duizenden Belgische gamers proberen dagelijks een goal te scoren met hun racewagen. En ook Rocket League wedden wordt meer en meer opgenomen bij de bookmakers.

Het succes van Rocket League komt uit de voortdurende Psyonix-ondersteuning, de gratis gameplay-driven updates en de betalende cosmetische wagen-uitbreidingen. Ook het vermogen van Psyonix om banneradvertentieruimte direct in het spel te tonen, is een groot voordeel dat andere grote titels niet kunnen aanbieden. “Het is ons grote doel om altijd iets te hebben voor spelers om terug te komen en te genieten. Of het nu een nieuwe spelmodus of een nieuwe arena is, of gewoon een gameplay update. Soms zijn het de kleinste dingen die het grootste verschil maken.”

De toekomst

Op vlak van Rocket League esports plant Psyonix in 2017 een grote investering. Ten eerste in de online gaming service. Momenteel is het zo dat Xbox One-spelers kunnen spelen tegen PC Rocket League-eigenaren, en PS4-spelers hetzelfde met pc-spelers. Psyonix zal in 2017 ook zorgen voor de interactie tussen PS4 en Xbox One-spelers.

Ten tweede in het prijzengeld. Uit het succes van de vorige twee seizoenen van de Rocket League Championship Series heeft de game ontwikkelaar aangekondigd dat dit jaar meer dan $2.5 miljoen in de Rocket League esports zal worden gepompt. Dat betekent meer dan $1 miljoen in prijzengeld, met $300.000 voor de Rocket League Championship Series en andere grote evenementen zoals PAX en South by South West. Psyonix is ook van plan om zijn financiering uit te breiden voor community-run toernooien en wekelijkse toernooien in Europa, Noord-Amerika, Oceanië en Zuid-Amerika.
Hoewel deze bedragen nog extreem bescheiden zijn in vergelijking met de gigantische 20+ miljoen dollar voor de Dota 2 International of de 2 miljoen voor League of Legends World Series, is de RLCS-serie nog niet zo oud. En nog in volle groei. In vergelijking, Riot Games ‘1e wereldkampioenschap League Of Legends in 2011, twee jaar na de release, had slechts een prijzenpot van $ 100.000. Psyonix begint dus op een soortgelijke manier, maar wel met een spel nog maar één jaar als “esport” wordt aangenomen. Hoe groot zal Rocket League in vier jaar tijd zijn? Dat zal de tijd moeten uitmaken. Het spel is alleszins uiterst verslavend. Wij zijn fan!

Rocket League wedden

Momenteel is het aanbod bij de Belgische bookmakers nog beperkt. Momenteel is het Rocket League wedden beperkt tot specifieke bookmakers als Unikrn, enkel in het Verenigd Koninkrijk en Australie. In de nabije toekomst zullen Unibet en Betway ook Rocket League wedden ook opnemen voor de Rocket League Championship Series.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.