Vrouwelijke gamers: Scarlett wint StarCraft II-finale op de Intel Extreme Masters 2018

Vrouwelijke gamer wint StarCraft II-finale op IEM 2018

Vrouwelijke gamers zijn al niet dik gezaaid, laat staan vrouwelijke gamers of vrouwlijke eSporters. Maar dat laat Sasha “Scarlett” Hostyn echter niet aan haar hart komen. Scarlett schrijft dit jaar geschiedenis met haar winst tijdens de StarCraft II-finale op de Intel Extreme Masters 2018 . Ze wordt daarmee de eerste vrouw die een groot SC2-toernooi wint.

De befaamde Intel Extreme Masters is geen “gewoon” toernooi. Het is het oudste eSports toernooi ter wereld en werd deze editie gesponsord door de Olympische. Dit jaar gaan de finales door in het Poolse Katowice, met tienduizenden aanwezigen van 180 verschillende nationaliteiten. Hoewel de meesten daarvan afzakken voor de CS:GO wedstrijden, keken ze ook vol interesse mee naar de Starcraft II-finale. Een vrouwelijke gamers in de finale. En er stond een hoofdprijs van maar liefst $50,000 op het spel.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Die finale werd licht verrassend gewonnen door Sasha “Scarlett” Hostyn. Een glimlach naar alle vrouwelijke gamers. Maar Scarlett is al langer geen onbekende in de StarCraft 2-community. Ze slaagt er in om regelmatig een toernooi binnen te halen. Bovendien werd de Canadese eSporter in het Guinness World Records-boek opgenomen als ‘competitive gaming’s highest earning female player in 2016’. Met haar carrière al eSporter heeft ze reeds $200,000 verdiend.