twitchcon europa

TwitchCon Europa in april 2019

Europese fans waren al langer vragende partij om TwitchCon evenement ook naar de andere kant van de oceaan te brengen en Twitch heeft duidelijk geluisterd. TwitchCon Europa wordt in april van volgend jaar verwacht in Berlijn.

TwitchCon Europa zal, als alles goed gaat, op 13 en 14 april plaatsvinden in CityCube in Berlijn. Het zal specifiek gericht worden op Franstalige, Engelstalige en Duitstalige bezoekers. Mogelijk zal er gewerkt worden met ondertitels of vertalers.

De keuze voor Berlijn heeft te maken met de centrale ligging in Europa en het succes van Twitch in Duitsland. Dat is op vlak van het aantal streamers en kijkers een van de grootste landen voor het streamingplatform.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

De invulling van TwitchCon Europa moet nog bekendgemaakt worden, maar zal grotendeels gelijklopen met de Amerikaanse versie, die in oktober plaats vond in San Diego. Er zal dus ruimte zijn voor meet-and-greets met bekende streamers, exposanten en panels voor zowel de Twitch community, als eSporters, casters, presentatoren en andere mensen uit de industrie. Ook op vlak van esports is er op TwitchCon dus wat te doen, met tornooien in verschillende games, waarbij een aantal grote namen hun opwachting zullen maken.

“Hoewel er heel wat bekende elementen zullen zijn voor iedereen die al eens een TwitchCon heeft meegemaakt, halen we ook heel wat inspiratie uit de locatie en de culturen in de regio, om een ervaring te creëren die relevant is voor het volledige publiek”, zegt Kate Jhaveri, Chief Marketing Officer van Twitch.