Stefano Pinna Anderlecht Fifa vertegenwoordiger

De RSC Anderlecht Fifa-vertegenwoordiger is bekend

UPDATE: NIET STEFANO PINNA MAAR WEL ZAKARIA BENTATO IS DE NIEUWE E-SPORTER VAN RSC ANDERLECHT! LEES HIER: http://esportsbelgie.be/nieuws/contract-voor-zakaria-bentato-als-anderlecht-fifa-speler/

Vandaag was het fandag bij RSC Anderlecht. Dat betekent dat alle grote paars-wit supporters afzakken naar het Constant Vanden Stock-stadium om hun voetbalhelden te ontmoeten. Maar dat betekent ook dat we eindelijk de winnaar kennen van het “RSCA zoekt esporter” -verhaal, dat zich al enkele maanden afspeelt. Bij bekende Fifa-spelers hoeft hij alvast geen introductie meer: Stefano Pinna is de nieuwste Fifa-vertegenwoordiger van Anderlecht.

Om zijn eerste professionele eSporter te vinden, verzamelde RSC Anderlecht bijna 3.500 kandidaturen. 256 van die 3.500 kandidaten kregen de kans om het tegen elkaar op te nemen tijdens een eerste kwalificatietoernooi. Die live confrontatie leverde 16 finalisten, die elkaar vandaag om de glorieuze titel van Anderlecht eSporter uitvochten. De uiteindelijke winnaar werd Stefano Pinna Anderlecht eSporter.

View post on imgur.com

Stefano Pinna is zeker geen onbekende in de voetbalwereld. In 2015 werd hij Belgisch kampioen Fifa en sloot zich aan bij RUZ3. Vanaf dat jaar neemt hij deel aan nationale en internationale toernooien met succes. Sindsdien is hij in de Benelux één van de grootste rivalen van onder meer Dani Hagebeuk en Lev Vinken.

Het is voor het eerste dat Anderlecht een profcontract aan een eSporter, uiteraard een Fifa-speler. Daarbij hebben ze kaas gegeten van onze Noorderburen. Net als Ajax Dani Hagebeuk en Koen Weijland laat betalen door sponsor Ziggo, doet Hello Bank een flinke duit in de zak van de Brusselse landskampioen voetbal. Standard Luik, dat enkele maanden geleden de primeur stal door Fifa legende Julian Albiar Fernandez, alias “Twikii” te tekenen, betaalt de gehele investering zelf. Naast Hello Bank zullen Ook Njoy, Engie, Proximus en Allianz het esports project van RSC Anderlecht steunen.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Door hoofdsponsor te worden van de Stefano Pinna Anderlecht eSporter, neemt Hello bank! het op virtueel gebied over van BNP Paribas Fortis, dat al sinds 1981 partner van RSC Anderlecht is in het kader van de Belgische voetbalcompetitie. Concreet biedt Hello bank!, als hoofdsponsor, de eerste eSporter van RSC Anderlecht materiële en financiële ondersteuning gedurende het hele seizoen 2017-2018.