Top 10 meest bekeken eSports games op Twitch

Top 10 meest bekeken eSports games op Twitch

Onderzoeksbureau Newzoo maakt de vergelijking van top 3 meest bekeken eSports games op Twitch. Tussen januari 2018 en januari 2017 zijn de verschillen groot. Dota keldert uit de top 3 en maakt plaats voor één van de grootste stijgers, Overwatch.

De top 3 meest bekeken eSports games op Twitch ziet er als volgt uit: Op nummer 1 staat CS:GO, met 55 miljoen uur bekeken stream tijdens eSports events. Dat is 4 keer zoveel dan het nummer twee, League of Legends. Hoewel LOL het meest bekeken spel is op Twitch in januari 2018 (88 miljoen uur), is 85% daarvan naar gamers en streamers, niet eSports. League of Legends matchen en toernooien werden ‘slechts’ 13.7 miljoen uur bekeken. Bij Counterstrike zijn de verdelingen volledig omgedraaid. Daar kijkt 80% naar officiele wedstrijden.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Een wellecht verrassende plaats is ditmaal weggelegd voor Overwatch, dat met 13.6 miljoen uur heel nipt de duimen legt voor League of Legends. Vele van deze uren gaan naar de hernieuwde Overwatch League. Overwatch stijgt maar liefst 5 plaatsen in de rangschikking sinds januari 2017.

Andere noemenswaardige vermeldingen zijn de sterke daling van Dota, dan uit de top 3 valt. Fifa 18 doet het daarentegen fantastisch en stijgt maar liefst 21 plaatsen in de rankschikking naar plaats 6.

Meer eSport inzichten vind je op: https://newzoo.com/insights/