Kaap van 200 miljoen Fortnite spelers bereikt

Kaap van 200 miljoen Fortnite spelers bereikt

Liefst 200 miljoen Fortnite spelers hebben een account op Battle Royale. Dat was in juni van dit jaar nog 125 miljoen. Een aantal dat gelijk staat aan de bevolking van Brazilië en een stijging van maar liefst 60 procent in zes maanden tijd, vertelt Tweakers.net.

Die enorme groei Fortnite spelers heeft ontwikkelaar Epic Games geen windeieren gelegd. Het bedrijf is momenteel al een kleine 15 miljard euro waard. Die groei is volgens de website Engadget te danken aan de komst van de Fortnite mobile versie en een Nintendo Switch-versie in april.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.


Ook casters genieten mee

De groei van Fortnite spelers heeft ook gezorgd voor een influx aan nieuwe streamers en game-personaliteiten. Een jaar geleden waren er slechts 10.000 mensen geabonneerd op het Nederlandse kanaal Gamers4Real. Deze maand ging zijn YouTube-kanaal door de 100.000 abonnees heen. Als caster Dylan een spelletje op de computer doet, kijken er zo 5000 mensen live mee. Veel van zijn video’s zijn meer dan 100.000 keer bekeken. Het filmpje waarin Dylan wint van internationaal-topper Ninja, staat op meer dan 800.000 kijkers. Sponsors bieden zich aan en het kan niet lang duren of er is merchandise van Games4Real te koop is.