Hearthstone eSports veranderingen op komst

Hearthstone eSports veranderingen op komst

Blizzard gaat in 2019 Hearthstone eSports helemaal hervormen. Het grootste deel van het ecosysteem verschuift naar online toernooien. Er wordt ook meer dan 4 miljoen dollar aan prijzengeld vrijgemaakt bij de nakende Hearthstone eSports veranderingen.

In de nieuwe structuur zullen spelers ingedeeld worden in drie lagen. De eerste laag bestaat uit open kwalificatietoernooien. Die zullen voornamelijk online plaatsvinden en in principe kan iedereen zich inschrijven voor die tornooien.

Deelnemers die zo’n qualifier winnen krijgen toegang tot een van drie invitational tornooien, waar een prijzenpot van €250.000 wordt uitgedeeld. Vanaf 2020 zouden er nog meer van die invitationals georganiseerd worden.
Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.


Premiere competition

Het hoogste niveau binnen Hearthstone eSports is vanaf volgend jaar de ‘premiere competition’. Daarin wordt gewerkt met een regionale poulefase die online wordt afgehandeld. De exacte structuur van die competitie en hoe spelers zich kunnen kwalificeren, wordt pas later uit de doeken gedaan.

Ook het systeem met de Master Points gaat grotendeels op de schop. Spelers zullen tot maart 2019 nog punten, waarmee ze zich konden kwalificeren voor grote tornooien, kunnen verzamelen, maar daarna wordt het systeem op een andere manier verwerkt binnen de hele structuur.

Tot slot zal er ook een nieuwe game mode worden toegevoegd aan de tornooien. Daardoor verdwijnt de Conquest mode, die nu wordt gebruikt in de Hearthstone Championship Tour. Hoe de nieuwe mode er uit zal zien, is ook nog niet bekend.