block op Overwatch lootboxes in Belgie

Geen Overwatch lootboxes in Belgie meer

Blizzard heeft laten weten dat het op korte termijn voor Belgische spelers de mogelijkheid blokkeert om in Overwatch en Heroes of the Storm lootboxes aan te schaffen. De block op Overwatch lootboxes in Belgie is een reactie op de wens van de Belgische kansspelcommissie.

Als onderbouwing voor de nieuwe maatregel verwijst Blizzarddus naar de Belgische Kansspelcommissie. Die had die in april bepaald dat lootboxes in games moeten worden beschouwd als gokken, waarmee de Belgische wet wordt overtreden. Daarbij werd gedreigd met hoge boetes. Blizzard zegt het oneens te zijn met dit standpunt, maar de ontwikkelaar meldt dat het desondanks heeft besloten om ’te voldoen aan deze interpretatie van de Belgische wet’.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.


Andere games volgen

Ook al kunnen spelers in België in deze twee games geen lootboxes meer kopen, ze kunnen ze nog wel verdienen door de games te spelen. Ook hebben ze nog gewoon toegang tot alle content in de games. De maatregel wordt ‘binnenkort’ ingevoerd, maar een exacte datum voor een block op Overwatch lootboxes in Belgie werd niet gegeven.

Ook een andere uitgever, 2K games, maakte onlangs nog bekend zijn NBA 2K-basketbalgames aan te passen, zodat wordt voldaan aan de Nederlandse en Belgische eisen. Eerder zijn ook al aanpassingen ten aanzien van de lootboxes doorgevoerd in games als Counter-Strike: Global Offensive en Dota 2. EA Games wijkt tot dusver nog niet: