Fifa Masters Anderlecht

Fifa Masters Anderlecht: het Fifa platform van paars-wit

Begin dit jaar linkte Belgische voetbalclub Anderlecht als één van de eerste Belgische teams een eSporter aan zijn team. Zakaria Bentato is de officiele RSCA Fifa-vertegenwoordiger van Anderlecht. Nu gaat Paars-wit nog een stapje verder. Met rsca-esports.be creerde de Brusselse club een toernooiplatform. Op het Fifa platform van Anderlecht worden in de toekomst zowel online als offline toernooien gehosted. In de finale van de eerste FIFA Masters Anderlecht zullen gekwalificeerde spelers het opnemen tegen professionele Fifa-spelers van onder andere Standard, Moeskroen, Bayer Leverkusen, Paris Saint-Germain en Manchester City.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Duizenden inschrijvingen, een kwalificatietoernooi, testdag in het opleidingscentrum van Neerpede en een grote finale op de Fan Day van Anderlecht. Dat allemaal had Zakaria Bentato (21) nodig om de titel van Anderlecht Fifa-speler te krijgen. Hij koos voor rugnummer ‘96’ als verwijzing naar zijn geboortejaar. Bentato werd meteen uitgenodigd in het Astridpark en onthaald als volwaardige speler in de paars-witte familie.

De hoofdsponsor van Zakaria, Hello Bank!, zet nu nog een stapje verder in de richting van een Belgische E-divisie. Het Fifa platform van Anderlecht, FIFA Masters maakt plaats voor 1vs1, 2vs2 en team wedstrijden. Met bestaande clubs of FUT-teams. De eerste Hello Bank! FIFA Masters Anderlecht vindt plaats tussen februari en mei 2018 en kent na online kwalificatietoernooien een ultieme offline finale waar finalisten het opnemen tegen professionele spelers van onder andere Standard, Moeskroen, Bayer Leverkusen, Paris Saint-Germain en Manchester City.

Inschrijven doe je via de officiële website: https://rsca-esports.be/