League of legends Faker op Twitch voor de eerste keer

Faker streamt voor het eerst op Twitch

Lee “Faker” Sang-HYEOK is van start gegaan met het streamen op Twitch. De beste speler in League of Legends heeft eindelijk zijn weg naar het populaire streaming platform gemaakt. Faker op Twitch, het aantal viewers tijdens zijn eerste sessie zat meteen raak, maar er waren ook enkele kleine tegenslagen te noteren.

Na een lange tijd van verplichte samenwerking met Azubu heeft het hele SKTelecom T1 squad de overgang gemaakt naar Twitch. Net als Twitch, is Azubu is een eSports streaming netwerk, vooral bekend in Azië. Ondertussen was het volledige SKT verhuisd, behalve Faker, de beste LOL-speler ter wereld. Zelfs coach Kim “kkOma” Jung-Gyun, waagde zich aan enkele Twitch-streams, wat leidde tot enkele humoristische hoogtepunten. Maar tot grote heugenis van de Europese en Amerikaans community, maakte Faker vandaag zijn Twitch ontmaagding, en omarmde de Kappas en PogChamps van zijn teamgenoten.


Op zijn hoogtepunt noteerde Faker maar liefst 214.841 gelijktijdige viewers. De stream sessie was in totaal verantwoordelijk voor twee derde van het aantal kijkers van League of Legends on Twitch van de dag. Daarmee bracht het viewing nummers van Michael “imaqtpie” Santana en Kurtis “Toyz” Lau in de verlegenheid.

Maar het behalve de enorme kijkcijfers liep de Faker op Twitch-ontmaagding niet van een leien dakje. De streaming sessie begon veel later dan gepland en was gevuld met technische problemen het eerste uur. Daarnaast verloor Faker meteen zijn debuutmatch tijdens het spelen van één van zijn meest gespeelde heroes, Ryze. Waarschijnlijk te danken aan de zenuwen, het niet opwarmen of omdat hij zijn eigen skins niet gebruikte. We hopen voor Faker dat zijn volgende stream sessie van betere kwaliteit zal zijn zodat hij niet terugkeert naar Azubu.


Wed op League of Legends bij Unibet. Stort voor €20 en speel met €80.
Heb je reeds een Unibet account? Ontvang nu €10 gratis bij Betway.