eSports op Eleven Sports

Esports op Eleven Sports, uniek op Belgische TV

Vanaf vandaag kan je Esports op Eleven Sports live volgen. Het is de eerste keer dat een Belgische TV-zender hiermee uitpakt. In de eerste plaats wordt gefocust op de Gfinity Elite Series en zal Eleven Sports CS:GO en Rocket League wedstrijden uitzenden. Er doet ook een Belgische ploeg mee aan de Gfinity Elite Series. Vanavond krijg je op Eleven Sports Rocket League te zien.

Enkele maanden geleden heeft Eleven Sports een akkoord bereikt met eSports-organisator Gfinity om live het eSports-toernooi Gfinity Elite Series uit te zenden. Gfinity een van de marktleiders wat betreft het organiseren en uitzenden van eSports. Op de Gfinity Elite Series zal ook een Belgisch team, Epsilom, zich met de allerbeste eSports-teams meten.

Begin deze maand is de Gfinity’s Elite Series, een van de meest innovatieve en entertainende eSports-competities van start gegaan. Het toernooi brengt 8 professionele teams samen die het tegen elkaar opnemen in 3 verschillende games; Street Fighter V, CS:GO en Rocket League. Eleven Sports is de eerste Belgische sportzender die de live uitzendrechten van een eSports-toernooi bezit.

Eén van de acht deelnemers is het Belgische ‘Epsilon Esports’. Het team onder leiding van Gregory Champagne bestaat al sinds 2008 en werd geselecteerd voor de Gfinity’s Elite Series. ‘Epsilon Sports’ zal gedurende zeven weken meestrijden om de zege. Alle wedstrijden gaan door in de Gfinity Esports Arena in Londen. Eleven zal de wedstrijden LIVE uitzenden op Eleven Sports 3.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

“eSports heeft een hoog entertainment gehalte en de populariteit van gamecompetities neemt ook in België heel snel toe. Wij willen er graag van bij de start bij zijn. Esports op Eleven Sports wordt een succes.”, aldus Anouk Mertens, Managing Director, Belgium, ELEVEN SPORTS. “Gfinity is een grote speler in de eSports markt. Het verwerven van de exclusieve uitzendrechten en de aanwezigheid van een Belgisch team passen perfect binnen onze strategie om sport dichter bij de fans te brengen.”

“We zijn enorm verheugd dat we met ELEVEN SPORTS kunnen samenwerken,” zei Neville Upton, CEO, Gfinity plc. “ELEVEN SPORTS zendt de allergrootste sportevenementen uit op alle platformen en in full HD-kwaliteit, wat hen een uitstekende partner maakt voor de Elite Series.”

Origineel artikel: http://elevensportsnetwork.be/eleven-sports-wordt-belgische-pionier-voor-live-uitzendingen-van-esports/