ESL Benelux 2017 eSportsBelgie.be

ESL Benelux 2017 op gang getrokken

De kwalificaties voor de ESL Benelux 2017 zijn afgerond. Alle deelnemers zijn nu bekend en werken in mei en juni naar het hoogtepunt van de Belgische en Nederlandse eSports: De ESL Benelux 2017 –finales in de Amsterdam Arena. De beste CS:GO, League of Legends en Hearthstone –spelers uit de Benelux zullen het daar tegen elkaar opnemen.

De kwalificaties waren alvast een succes. Dit jaar schreven honderden spelers en team zich in, een veelvoud van het aantal inschrijvingen in 2016. In de groepsfase nemen alle teams en spelers het allemaal één keer tegen elkaar op en wordt er na een lange afvalrace duidelijk wie zich in de Amsterdam Arena op het podium aan het grote publiek mag tonen. In het aantal overblijvers moeten de Belgen zwaar de duimen leggen tegen de Nederlanders. Van de 8 CS:GO teams moeten we rekenen op Defusekids als enige BE team en in League of Legends moet Team Moonzone zich gaan bewijzen tussen 7 NL teams. In de Hearthstone competitie is staan 4 spelers uit Team ONE, waaronder twee belgen sjoesie en Arneej.

De grote finales gaan door op 7 en 8 juli in de Amsterdam Arena. De totale prijzenpot bedraagt deze editie €25.000. Het volledige speelschema van de ESL Benelux 2017 kan je hier terugvinden. Hieronder een filmpje van de editie van vorig jaar:


Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.