ePro League

ePro League 2018

Vanaf dit seizoen zal de Pro League een eigen e-sportscompetitie van het videospel FIFA organiseren voor amateurgamers. Deze competitie loopt naast de bestaande CS:GO en LOL-toernooien die Proximus dit jaar lanceerde. Elke Pro League club krijgt één vertegenwoordiger die allen strijden om de ePro League titel. Inschrijven voor de qualifiers kan vanaf nu!

Meer info over alle eSports competities van Proximus : http://esportsbelgie.be/nieuws/proximus-esports/

FIFA 19 ligt nog maar net in de rekken of de Belgische gamers krijgen eindelijk waar velen van hen al zo lang op wachten: een officiële eSports-competitie. De tegenhanger van de Nederlandse E-Divisie in Nederland wordt de ePro League in Belgie. Via een kwalificatietoernooi zullen per club vier spelers overblijven en de beste mag uiteindelijk zijn favoriete ploeg vertegenwoordigen. Deze kwalificaties lopen tot einde dit jaar. Eind januari wordt daarna de volledige competitie afgewerkt op één weekend. De play-offs zijn ergens in maart.

Anders dan in de Nederlandse E-divisie wordt de competitie dus in enkele dagen afgewerkt en niet per wekelijkse wedstrijd. Dat vinden wij jammer. Hopelijk zal de Pro League tegen volgend jaar wat meer toegevingen doen, zodat we wat dichter bij wenselijke E-Divisie structuur uitkomen.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Inschrijven als deelnemer kan hier: https://www.proximus-sports.be/esports/nl/epro