Bwipo rookie of the year

Bwipo is Rookie of the Year en tekent tot 2021 bij Fnatic

Gabriel ‘Bwipo’ Rau was misschien wel hét opkomend talent van de voorbije League of Legends World Championships, waar hij met zijn team Fnatic de finale wist te halen. Dat is niemand ontgaan. Ten eerste won Bwipo Rookie of the Year award op de Esports Awards in Londen. Daarnaast ook Fnatic zelf niet, want de jonge Belg heeft nu een nieuw contract getekend dat hem tot 2021 aan het team bindt.

Bwipo kwam in januari van dit jaar terecht bij Fnatic en maakte daar vrij snel een sterke indruk. De toplaner kreeg tijdens EU LCS Spring Split zijn eerste kansen binnen het team, waar hij meteen sterk presteerde. Enkele maanden later maakte hij dan ook deel uit van de “eerste ploeg” die de finale van de Worlds speelde.

Die opmars leverde hem enkele weken geleden ook nog de PC Rookie of the Year award op de Esports Awards in Londen op. En dat naast sterke genomineerden als Eric “Licorice” Ritchie, Robin “ropz” Kool, Topias “Topson” Taavitsainen en Bang “JJoNaK” Sung-hyeon. De Belg dankt bijzonder veel aan Paul ‘sOAZ’ Boyer, die de coaches er van overtuigde dat Bwipo een kans moest krijgen. “Hij was de eerste persoon die in mij geloofde”, zegt Bwipo. “Ik zou hier niet zijn zonder hem.”

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Exit sOAZ

In het komende seizoen zal Bwipo alvast niet meer aan de zijde van sOAZ strijden, want die heeft een contract getekend bij Misfits. De Fransman maakte vijf jaar deel uit van Fnatic, won in die periode vijf EU LCS-titels en was aanwezig op vier wereldkampioenschappen.

Dat we Bwipo nog veel zullen zien verschijnen op eSportsBelgie, kent geen twijfel. Goed nieuws, want de man is een ware “personaliteit”: