Anderlecht eSporter betaald door Hello Bank

Anderlecht eSporter door sponsor betaald

Enkele maanden is voetbalclub RSC Anderlecht op zoek naar een eigen eSporter. Dit weekend 30 juli wordt de eindwinnaar bekend op de RSCA fandag. Wel bekend is dat de Anderlecht eSporter betaald zal worden door sponsor Hello Bank! Een zeer tactische move van de Brusselse voetbalploeg.

RSC Anderlecht geeft voor het eerst een profcontract aan een eSporter, uiteraard een Fifa-speler. Daarbij hebben ze kaas gegeten van onze Noorderburen. Net als Ajax Dani Hagebeuk en Koen Weijland laat betalen door sponsor Ziggo, doet Hello Bank een flinke duit in de zak van de Brusselse landskampioen voetbal. Standard Luik, dat enkele maanden geleden de primeur stal door Fifa legende Julian Albiar Fernandez, alias “Twikii” te tekenen, betaalt de gehele investering zelf. Naast Hello Bank zullen Ook Njoy, Engie, Proximus en Allianz het esports project van RSC Anderlecht steunen.

Door hoofdsponsor te worden van de eerste Anderlecht eSporter neemt Hello bank! het op virtueel gebied over van BNP Paribas Fortis, dat al sinds 1981 partner van RSC Anderlecht is in het kader van de Belgische voetbalcompetitie. Concreet biedt Hello bank!, als hoofdsponsor, de eerste eSporter van RSC Anderlecht materiële en financiële ondersteuning gedurende het hele seizoen 2017-2018.


Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.


Michael Anseeuw, Directeur van Hello bank!: “In het ecosysteem van Hello bank! biedt eSport een extra raakvlak met de generatie van de ‘millennials’, die opgegroeid is met smartphones, tablets en computers. De huidige eSportrage zal Hello bank! nog dichter bij zijn klanten en niet-klanten brengen doordat dit partnership optimaal zal worden benut bij een jong publiek, dat veel innovatieve digitale diensten en hightechproducten koopt.”

Om zijn eerste professionele eSporter te vinden, verzamelde RSC Anderlecht bijna 3.500 kandidaturen. 256 van die 3.500 kandidaten kregen de kans om het tegen elkaar op te nemen tijdens een eerste kwalificatietoernooi. Die live confrontatie leverde 16 finalisten op, die op 30 juli tegen elkaar zullen uitkomen in een ultieme wedstrijd tijdens de jaarlijkse Fan Day voor de supporters van Paars-Wit. Na die grote finale in het Constant Vanden Stockstadion zal de naam van de eerste eSporter onder contract bij RSC Anderlecht midden augustus bekendgemaakt worden.

Dit zijn de overgebleven Fifa-spelers die dit weekend zullen strijden om de titel:

Wie wordt de Anderlecht eSporter?