eSports op Eleven Sports

De Benelux Premier League brengt Belgische LOL spelers naar de Europese top

Riot Games heeft met de Benelux Premier League een eigen toernooi gegund aan Belgie en Nederland, waardoor League of Legends-spelers uit eigen land beter kunnen doorstomen naar de Europese top. In heel Europa is er nu een competitie en iedere zomer wordt er tijdens de European Masters bepaald wie zich de beste van Europa mag noemen. Lees meer...

Bwipo is Rookie of the Year en tekent tot 2021 bij Fnatic

Gabriel ‘Bwipo’ Rau was misschien wel hét opkomend talent van de voorbije League of Legends World Championships, waar hij met zijn team Fnatic de finale wist te halen. Dat is niemand ontgaan. Ten eerste won Bwipo Rookie of the Year award op de Esports Awards in Londen. Daarnaast ook Fnatic zelf niet, want de jonge Belg heeft nu een nieuw contract getekend dat hem tot 2021 aan het team bindt.  Lees meer...

Yasin Nisqy Dinçer nieuwe midlander bij Splyce

Yasin Nisqy Dinçer terug naar de top van de LCS. Nisqy vertrekt bij EnVyUs (NA LCS) en komt naar het Europese Splyce als nieuwe main toplaner.. Lees meer...

Bwipo verkozen tot Man van de Match tijdens debuutwedstrijd bij Fnatic

Belgische League of Legends speler Gabriël “Bwipo” Rau zit al enkele maanden op de bank bij het eerste LOL-team van grootmacht Fnatic. Vorige zaterdag mocht hij voor het eerst starten. Niet enkel won Fnatic de wedstrijd, Bwipo werd verkozen tot Man van de Match. Lees meer...

DefuseKids winnaar ESL Proximus Championships

Na een spannende eindstrijd afgelopen zaterdag in de Spiroudome in Charleroi, zitten de allereerste ESL Proximus Championships er op. Grote winnaar is DefuseKids, met een overwinning in zowel Counter Strike als League of Legends. Lees meer...

Riot verkoopt streamingrecht

Riot Games heeft de streamingrechten voor wedstrijden verkocht. Een baanbrekende $300 miljoen dollar werd daarvoor neergelegd door BAMTech, een streaming-bedrijf van de Major League Baseball en Disney. Lees meer...

League of Legends speluitleg

League of Legends (LoL) is een spel ontwikkeld en uitgebracht door Riot Games in 2009. Het spel is gebaseerd op een mod van het gelijksoortig spel Warcraft III. League of Legends is een MOBA (multiplayer online battle arena), een spel dat enkel online gespeeld kan worden.

In LOL zijn er telkens twee teams die het tegen elkaar opnemen. Deze teams bestaan uit vijf of drie spelers per team. Dit is afhankelijk van welke map je kiest: Summoners Rift (5 tegen 5), of Twisted Treeline (3 tegen 3). Elke speler kan aan het begin van het spel kiezen tussen meer dan 100 champions die elks afzonderlijke eigenschappen en vaardigheden bezitten.

Ieder team heeft een Nexus. Als deze eenmaal vernietigd is, verlies je de ronde. Tijdens het LOL spelen ontvangen de spelers goudstukken waarmee ze voorwerpen kunnen kopen waardoor de champions sterker worden. Elke speler krijgt iedere seconde 1 goudstuk. Daarnaast kan een speler ook farmen om meer goud te verdienen. Tenslotte zullen heroes tijdens het LOL spelen levelen en hun vaardigheden verbeteren.

Tijdens een League of Legends match heeft iedereen zijn eigen functie. Zo heb je defensieve Tanks die in de een bovenste baan (toplane) spelen, APCs in een middelste baan (midlane) die vooral teren op magische vaardigheden en ADC (aanval) en support een onderste baan (botlane of bottomlane). Tenslotte heb je de junglers in de jungle tussen de banen.

 

Belgen in League of Legends

League of Legends in Belgie is enorm populair. De twee bekendste belgen in League of Legends zijn Sjokz en Krepo:

Eefje “Sjokz” Depoortere (geboren op 16 juni 1987), groeide op in Belgische provincie Sint-Andries en kent momenteel enorme bekendheid als tv-presentatrice, verslaggever, eSports-speler en gastvrouw van de European League of Legends Championship Series. In haar verleden stond ze ‘bekend’ als Unreal Tournament '99 speler. Ze speelde onder meer voor het Belgische nationale vrouwenteam waarmee ze verschillende ClanBase EuroCups won. Haar enorme bekendheid heeft ze grotendeels te danken aan haar rol in Travis "Tnomad" Gafford's YouTube-show “Who’s League is it anyway? En de Summoner Recap op het SK Gaming's YouTube-kanaal, dat een van de eerste League of Legends shows was. Door haar populariteit op WLIA werd Sjokz later ingehuurd als gastvrouw van de European League of Legends Championship Series.

Daarnaast gaat en staat League of Legends in Belgieook met Mitch "Krepo" Voorspoels, een gepensioneerd League of Legends support-speler, vooral bekend van zijn prestaties bij Counter Logic Gaming, Evil Geniuses en Elements. Momenteel is hij een officiële Riot caster voor de EU LCS. Krepo stond bekend als een geweldige League of Legends support-speler, maar nog meer om zijn open persoonlijkheid en gevatte comments.

 

Bekende spelers en teams

De prijzenpot van belangrijke League of Legends toernooien worden steeds groter. Het team dat Worlds wint, ontvang bijvoorbeeld $5 miljoen. Winnaars van grote competities stijgen snel op de ladder. Hoewel het vooral de Koreaanse teams zijn die bovenaan de ranklijst taan is de top beste League of Legends spelers ter wereld steeds in beweging en liggen de meest succesvolle League of Legends spelers dicht bij elkaar. Onder de beste League of Legends spelers ter wereld vinden we onder meer Faker, Bengi en Wolf en andere spelers uit onder meer SK Gaming, Samsung, EDward gaming G2 Esports en Evil Geniuses, De beste League of Legends spelers haalden in hun carriere al meer dan een 1 miljoen dollar binnen. Hoewel League of Legends in Belgie een enorm populaire game is, heeft ons land nooit kunnen meedraaien met de wereldtop of subtop. League of Legends in Belgie moet nog sterk groeien om dit te bereiken.

 

Wedden op League of Legends

Zoals met alle weddenschappen loont het om vooraf een budget in te stellen met een bankroll (bv. wed telkens 5% van je resterende bedrag). Daarbij zoek je de bookmaker met de beste odds en bonussen (Unibet of Betway). Ten slotte vind je op deze site enkele tips om te winnen op e-sports.

Knowlegde is power. Voor je begint te wedden op League of Legends, kijk je eerste live wedstrijden en volg je de statistieken. Op deze website vind je lijsten van de bekende spelers en meest succesvolle team. Ook kan je op eSportsBelgie het nieuws volgen welke spelers in vorm zijn en welke team klappen krijgen. In eSports zijn de odds op enkelvoudige en pre-match weddenschappen op één van deze spelers of teams hoger dan op bijvoorbeeld voetbal omdat de bookmakers zelf minder statistieken uit het verleden beschikbaar hebben. Dat maakt het wedden op eSports zo voordelig en mogelijk succesvol!

Daarnaast kan je bij enkele bookmakers vaak ook live wedden. Goede LOL teams kunnen ook een off-day hebben, waarbij je live kan winnen. En aangezien e-sports toernooien vaak op één dag afgerond worden, wed je de volgende wedstrijd misschien best op de tegenstander aan een hoge odd.

Eén van de belangrijkste elementen in League of Legends is de draft waarbij vooraf de 5 heroes worden gekozen. Deze draft vertelt vaak veel over de strategie van beide team en de verloop van de match. Een goede kennis van de verschillende characters kan je live dus zeker lonen.

Hoe maak je winst?

Wedden op eSports is hetzelfde als wedden op andere sporten. Hoe meer je er van kent, hoe meer je kan winnen! Ons systeem werkt als volgt:

Op onbekende wedstrijden, competities en vroege rondes van grote toernooien maak je multiples van twee weddenschappen op underdogs. Hierbij ligt de odd per wedstrijd tussen de 1.80 en de 3.00. Per multiple ligt de gezamelijke odd op ongeveer 5. Als inzet neem je 1/4 van het geld dat je kan verliezen. De odds van underdogs liggen bij eSports op dezelfde hoogte als bij voetbal of basketbal, terwijl bij eSports de underdogs verrassend vaak winnen. Meer dan 1/4. Op die manier maken wij onze winst.

Bij halve finales en finales van de grote toernooien wed je op de favorieten. Daarbij baseer je je op onze nieuwsfeiten en teamstatistieken. De odds zijn lager, maar de kans dat favorieten grote events winnen zijn groter bij eSports dan bij andere sporten. Daarom wed je bij deze wedstrijden met halve stake. Hierbij enkele voorbeelden van onze winners. Meer informatie vind je hieronder. Veel succes!

Tags