eSports op Eleven Sports

Hackers dwarsbomen Tfue in Winter Royale 

Epic Games heeft het niet makkelijk met zijn eerste wintertoernooi. Fortnite Winter Royale hackers gooien roet in het eten. Zo werd laatst het nummer 1 in de wereld Tfue geëlimineerd door een hacker. Lees meer...

Wie is Teeqzy?

De 17-jarige Albanische Belg Klaivert “Teeqzy” Dervishi maakte deel uit van de Fortnite squad dat DreamHack Valencia wist te winnen. In wat voor sommigen een hobby lijkt, heeft Fortnite speler Teeqzy een passie en mogelijk beroep gevonden. Lees meer...

 

Kaap van 200 miljoen bereikt

Liefst 200 miljoen Fortnite spelers hebben een account op Battle Royale. Dat was in juni van dit jaar nog 125 miljoen. Een aantal dat gelijk staat aan de bevolking van Brazilië. Lees meer...

Barcelona speler Dembélé verslaafd aan Fortnite en Fifa

Ousmane Dembélé, de vierde duurste transfer ooit, kampt met een verslaving aan Fortnite and Fifa, die hem zowel het vertrouwen van de coaches en zijn ploegmaats kost. Lees meer...

Fortnite Monopoly

Hasbro maakt bekent dat het een lijn van goedgekeurde Fortnite-producten zal introduceren, waaronder een versie van Fortnite Monopoly. Lees meer

Ontwikkelaar van Fortnite Epic Games is 15 miljard waard

De Amerikaanse ontwikkelaar van Fortnite, Epic Games, is bij een investeringsronde gewaardeerd op bijna 15 miljard. Dat meldt de Wall Street Journal deze week. Lees meer...

Fortnite speluitleg

Fortnite is een third-person shooter ontwikkeld door Epic Games en People Can Fly. Het spel werd uitgegeven door Epic Games en kwam uit op 25 juli 2017. Fortnite bestaat uit twee spelmodi. De meest bekende en gespeelde is de Battle royale-modus, een multiplayer-deathmatch waar honderd spelers (mogelijk in teams) tegen elkaar moeten strijden. Wie laatst overblijft wint. In de Save the World-modus moet de speler tegen vijandige wezens vechten om te overleven. Deze modus is speelbaar in singleplayer of in online co-op.


Belgen in 
Fortnite

Gaat er Fortnite nieuws de ronde in Belgie, is dat steeds gepaard met dezelfde naam: Klaivert "Teeqzy" Dervishi. De Albanese Belg hield lang het record van 43 kills in één Battle royale match en won Dreamhack Valence in 2018. De jonge Belg haald in 2018 maar liefst $170,000 prijzengeld binnen en drong door tot de top 20 Fortnite spelers ter wereld. Hoeveel Fortnite eSports nog in de ontwikkelingsfase is, en er nog veel zal schuiven in de wereldtop, zien we Teeqzy nog potten breken in de toekomst.

Behalve Teeqzy heeft ook Adil "adz" Kamel het potentieel om een grote naam te worden. Samen met Teeqzy kwamen ze in 2018 uit voor Team Vitality en wonnen ze bijvoorbeeld de Fall Skirmish.

 

Bekende spelers en teams

De prijzenpot van belangrijke Fortnite toernooien worden steeds groter. Het team dat Skirmish Series wint, ontvangt bijvoorbeeld reeds meer dan $500,000. Winnaars van grote competities stijgen snel op de ladder. Daarom is de top beste Fortnite spelers ter wereld steeds in beweging en liggen de meest succesvolle Fortnite spelers dicht bij elkaar.

Onder de beste Fortnite spelers ter wereld vinden we vooral Amerikanen, met namen als Tfue, Cloak, Bizzle en NateHill. De beste Fortnite spelers haalden in een jaar tijd al meer dan een half miljoen dollar binnen. Niet alleen in Belgie zijn er Fortnite toppers, ook vinden we twee Nederlanders in de top 20: Dmitri "Mitr0" Van de Vrie en Svennoss.


Wedden op Fortnite

Zoals met alle weddenschappen loont het om vooraf een budget in te stellen met een bankroll (bv. wed telkens 5% van je resterende bedrag). Daarbij zoek je de bookmaker met de beste odds en bonussen (Unibet of Betway). Ten slotte vind je op deze site enkele tips om te winnen op e-sports.

In Fortnite draait het vooral om statistieken. Op deze website vind je lijsten van de bekende spelers en meest succesvolle team. Ook kan je op eSportsBelgie het nieuws volgen welke spelers in vorm zijn en welke team klappen krijgen. In eSports zijn de odds op enkelvoudige en pre-match weddenschappen op één van deze spelers of teams hoger dan op bijvoorbeeld voetbal omdat de bookmakers zelf minder statistieken uit het verleden beschikbaar hebben. Dat maakt het wedden op eSports zo voordelig en mogelijk succesvol!

Daarnaast kan je bij Unibet vaak ook live wedden. Mindere teams zijn vaak goed in één specifieke map. Met deze kennis kan je live winnen op hogere odds. Daarnaast kunnen goede teams ook een off-day hebben, waarbij je live op de tegenstander kan winnen. En aangezien e-sports toernooien vaak op één dag afgerond worden, wed je de volgende wedstrijd misschien best op de tegenstander aan een hoge odd.

Hoe maak je winst?

Wedden op eSports is hetzelfde als wedden op andere sporten. Hoe meer je er van kent, hoe meer je kan winnen! Ons systeem werkt als volgt:

Op onbekende wedstrijden, competities en vroege rondes van grote toernooien maak je multiples van twee weddenschappen op underdogs. Hierbij ligt de odd per wedstrijd tussen de 1.80 en de 3.00. Per multiple ligt de gezamelijke odd op ongeveer 5. Als inzet neem je 1/4 van het geld dat je kan verliezen. De odds van underdogs liggen bij eSports op dezelfde hoogte als bij voetbal of basketbal, terwijl bij eSports de underdogs verrassend vaak winnen. Meer dan 1/4. Op die manier maken wij onze winst.

Bij halve finales en finales van de grote toernooien wed je op de favorieten. Daarbij baseer je je op onze nieuwsfeiten en teamstatistieken. De odds zijn lager, maar de kans dat favorieten grote events winnen zijn groter bij eSports dan bij andere sporten. Daarom wed je bij deze wedstrijden met halve stake. Hierbij enkele voorbeelden van onze winners. Meer informatie vind je hieronder. Veel succes!

Tags