Call of Duty eSports

Vind Call of Duty eindelijk zijn plaats binnen eSports?

Op 12 oktober kwam de nieuwe Call Of Duty uit: Black Ops 4. Sindsdien staat COD met uitstek bovenaan de kijkerslijst op Twitch. Cijfers die vergeljikbaar zijn met de intrede van Fortnite. Heeft Call of Duty eindelijk zijn plaats gevonden binnen eSports?

Van 12 tot 16 oktober werd ongeveer 21miljoen uur besteed aan COD: BO4 streams. Da’s drie miljoen meer dan Leaugue of Legends (tijdens de groepsfase van LOL Worlds 2018!) en bijna het dubbel van wat Fortnite tegenwoordig nog doet.

Call Of Duty is één van de oudste, nog succesvolle shooter series op de markt. Terwijl grootste uitdagers CS:GO en Overwatch zich voornamelijk op PC gamers richten, heeft COD ook een enorm grote aanhang platform gamers. Maar kan het op lange termijn ook shooter-koning Fortnite het vuur aan de schenen leggen?

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.


Call of Duty eSports met Blackout?

Activation Blizzard doet volgens ons alvast een goede poging. In combinatie met zijn onveranderlijke gameplay en structuur, introduceerde het in de nieuwe Call Of Duty: Black Ops 4 een Battle Royale om U tegen te zeggen. Deze Blackout-modus kan bekende streamers alvast overtuigen om wat aan uren Fortnite in te bieden. Het zou deze modus zijn die Call of Duty eSports echt op de kaart moet zetten.

Een grote MAAR: Fortnite blijft free to play, terwijl je voor de nieuwe COD zo’n slordige 60 euro neertelt. Een drempel voor de jonge gamers ongetwijfeld. Daarnaast heeft Activision zich nog niet uitgesproken over de eSports plannen voor de Blackout-modus. Mogelijk blijft Call Of Duty zich dus richten op de gamers, en niet de eSporters. Wel zal Black-Ops 4 ongetwijfeld opgenomen worden in de Call of Duty World League.