sjokz Belgische speler esports esportsbelgie.be

Eefje Depoortere (geboren op 16 juni 1987), beter bekend als Sjokz, groeide op in Belgische provincie Sint-Andries en kent momenteel enorme bekendheid als tv-presentatrice, verslaggever, eSports-speler en gastvrouw van de European League of Legends Championship Series.

In haar verleden stond ze ‘bekend’ als Unreal Tournament ’99 speler. Ze speelde onder meer voor het Belgische nationale vrouwenteam waarmee ze verschillende ClanBase EuroCups won. De naam “Sjokz” is een fonetische spelling van “schokken” in het Nederlands, en komt voort uit haar gebruik van de Shock Rifle in Unreal Tournament.


Sjokz voltooide haar Masters in de geschiedenis en journalistiek en een diploma het onderwijs van de Universiteit Gent. Reeds tijdens haar studies begon ze te werken als freelance journaliste voor SK Gaming en ESFI World. “Heel toevallig” kwam ze op die manier in de sector terecht.

Haar enorme bekendheid heeft ze grotendeels te danken aan haar rol in Travis “Tnomad” Gafford’s YouTube-show “Who’s League is it anyway? En de Summoner Recap op het SK Gaming’s YouTube-kanaal, dat een van de eerste League of Legends shows was.

Door haar populariteit op WLIA werd Sjokz later ingehuurd als gastvrouw van de European League of Legends Championship Series. Daar staat ze bekend als Sweet and Savage. Hier zie je waarom:


Wed op League of Legends-matchen bij Unibet. Stort voor €20 en speel met €80.
Heb je reeds een Unibet account? Ontvang nu €10 gratis bij Betway.