ScreaM CS:GO

ScreaM

Adil “ScreaM CS:GO” Benrlitom (geboren op 2 juli 1994) is de meest succesvolle Belgische speler tot dusver. ScreaM is voornamelijk bekend als Counter-Strike: Global Offensive speler en voormalig Counter-Strike: Source speler. Zijn naam geeft weg dat hij van Marokkaanse afkomst is. ScreaM begon Counter-Strike ‘voor de lol’ te spelen en had nooit verwacht dat hij zo’n hoog niveau zou bereiken. Na enkele toevallige toernooi-uitnodigingen (en meermaals het verwijt van hacker naar het hoofd gegooid te hebben gekregen), begon hij te streven om te spelen in de grote teams. Die droom kwam uit en ScreaM vond zijn weg naar teams als VeryGames, Titan en Epsilon eSports.

De eerste aandacht in de Counter-Strike scene kreeg ScreaM in Frankrijk toen hij als 16-jarige in 2010 zijn eLogic team in EPS-Frankrijk tot overwinningen begon de leiden. Daarna maakte de jonge belg in 2011 deel uit van 3DMAX samen met Richard “shox” Papillon. Shox verhuisde naar VeryGames, maar toen CS:GO in 2012 zijn intrede deed, kwamen beide gamers terug samen in Millenium, samen met ervaren in-game leider Steeve “Ozstrik3r” Flavigni.

De volgende jaren speelde ScreaM CS:GO voor een hele reeks teams en bleef nooit langer dan een half jaar trouw. Tussen de lijst zien we: Imaginary Gaming, BST, Epsilon en Gamers2. Zijn grootste successen boekte ScreaM later, toen hij naar G2 Esports verhuisde. Vlak na zijn intrede in G2 werden ze meteen tweede in de ESL Pro League Season 3. En een maand wonnen ze de Esport Championship Series Season 1, met een hoofdprijs van $250.000. Na de bekende French shuffle komt ScreaM momenteel uit voor Team EnVyUs.

ScreaM werd in 2013 door HLTV verkozen tot 7de beste CS:GO spelers en strandde in 2016 op de 9de plaats. Bijgenaamd The Headshot Machine heeft ScreaM hoogstwaarschijnlijk de hoogte ratio headshots in CS:GO competitiewedstrijden achter zijn naam staan. Ten slotte zagen ze ScreaM terugkomen in de FinalMouse advertenties in de FinalMouse 2016 ScreaM CS:GO -editie.


Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.