Proximus eSports

De Proximus eSports competities

Belgisch telecombedrijf Proximus springt op de kar van de eSports. Met nieuwe nationale Proximus eSports competities start het binnenkort samen met ESL de nationale Counter-Strike- en League of Legends Proximus Leagues. Daarnaast opent de ePro League, in samenwerking met de Jupiler Pro League, van start in oktober. Tenslotte komt er ook de gratis Proximus EsportTV-zender vanaf juni, op alle Proximus-platformen. Mooi werk!

“Met Proximus eSports -strategie die gericht is op sport en ontspanning en een missie om consumenten dichter bij elkaar te brengen, wil Proximus een vooraanstaande rol spelen in het ondersteunen van de esports”, luidt het in een persbericht. “Om daarin te slagen zal Proximus steunen op zijn knowhow inzake netwerkinfrastructuur en zijn digitale platformen en diensten. Het zal ook samenwerken met de belangrijkste spelers in de sector.”

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Om de drie competities vorm te geven gaat Proximus samenwerken met de Electronic Sports League (ESL) en de Belgische Pro League. “De ESL-kampioenschappen zullen in eerste instantie draaien rond twee populaire games: League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive.” De ePro League loopt parallel met de Jupiler Pro League en moet de beste Belgische Fifa-spelers ook internationaal boosten.

“Naast de nationale liga’s zullen onze klanten ook de uitzendingen van de grootste internationale competities kunnen volgen op Proximus EsportsTV”. Proximus heeft die rechten verkregen dankzij zijn partnership met ESL. Daarnaast is er plaats voor talrijke reportages en exclusieve interviews, met bekende eSports-persoonlijkheden. In België zijn die al vrij talrijk. Denk maar aan Eefje Depoortere (alias Sjokz), één van ’s werelds bekendste commentatoren van het spel ‘League of Legends’, of spelers als Adil Benrlitom (alias ScreaM van envyus), Antoine Pirard (alias To1nou van LDLC) en Gabriël Rau (alias Bwipo van Fnatic).

Meer technische informatie over de liga’s moet nog verschijnen. Schrijf je in op de website van Proximus om op de hoogte te blijven. https://www.proximus-sports.be/nl/esports