Fortnite aankopen

Hoeveel geld spender je aan Fortnite aankopen?

Fortnite op zich mag dan wel gratis zijn, het bedrijf achter de game, de legendarische studio Epic Games (onder meer bekend van Unreal Tournament, Gears of War, Bulletstorm) verdient pakken geld. Vooral door de vele extra’s die je in het spel kan kopen. Gemiddeld geven spelers zo’n 84.67 euro uit aan Fortnite aankopen.

Vorige week, lanceerde Epic Games Season 5 en zoals te verwachten werd het een gigantisch succes. Fornite viert dit seizoen zijn 1-In het totaal spendeert maar liefst 69 procent van de spelers op regelmatige basis geld aan skins, gliders, dansjes, enzovoort.
Een recente studie die uitgevoerd werd bij 1000 Fortnite-spelers bracht volgende resultaten aan het licht. Het is uiteraard slechts een fractie van de miljoenen Fortnite-spelers wereldwijd maar het geeft toch een indicatie.
Gemiddeld geven Fortnite-spelers zo’n 84.67 euro uit aan Fortnite aankopen. De onderzoekers gingen ook even na aan wat de spelers dan hun geld gaven. Het merendeel van de aankopen, zo’n 58.9%, gaat naar skins, 18% naar gliders, 13.5% naar de harvesting tools en 9.5% naar emotes.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Opvallend is ook dat meer dan een derde van de ondervraagde spelers, namelijk 36,7% toegeeft dat dit de eerste keer is dat ze effectief geld spenderen in-game. Daarbovenop schafte maar liefst 79.5% van deze spelers een Battle Pass aan, waarvan 45.6% zijn geld inzette op de 2800 V-Bucks kostende Battle Bundle.

Wanneer ze even doorvroegen gaf 35% van de ondervraagden die nog studeerde toe dat ze af en toe school verwaarloosden of zelfs thuisbleven van school om Fortnite te spelen, net zoals 20,5% van de mensen met een job toegaven al eens thuis te blijven om Fortnite ts spelen. Gemiddeld speelden de ondervraagde personen zo’n 10 uur per week Fortnite.