Gabriel Bwipo Rau

Gabriel Bwipo Rau tekent bij Fnatic

Halfweg 2017 verscheen er in de Belgische kranten een artikel over Gabriel Bwipo Rau (19) uit Brugge. “4.500 euro per maand om te gamen”, “OP 16 GESTOPT MET SCHOOL EN NU KAMPIOEN ‘LEAGUE OF LEGENDS”. Deze week leerden we dat de beste Belgische League of Legend speler van dit moment verhuist naar Fnatic. Dat vraag om een korte biografie.

Gabriel is een topliner die twee jaar geleden begon met League of Legends. In die twee jaar tijd klom hij van 0 naar de top 10 in Europa. Allerminst indrukkend. En goed nieuws voor beginnende spelers. Een gezonde dosis doorzettingsvermogen is op twee jaar tijd veel mogelijk. Bwipo studeerde aan het Sint-Leocollege, Wetenschappen-Moderne Talen, en speelde tegelijkertijd Topline support voor het Turkse Dark Passage. In het vijfde middelbaar besloot hij te stoppen met school en verhuisde Bwipo naar haar Russische RoX. In juni vorig jaar rankte hij voor een periode als nummer één op de Europese Solo Q-ranking.

De negentienjarige Bwipo heeft op competitief vlak veel te bewijzen en of hij bij Fnatic veel aan spelen zal toekomen lijkt onwaarschijnlijk. De lead position is voor veteraan sOAZ. Toch doet het deugd om een jonge Belg te zien op weg naar de absolute LOL-top. Samen met Yasin “Nisqy” Dinçer hebben we momenteel twee Belgische LCS spelers die het tot prof hebben geschopt.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Meer over de mooie loopbaan die Gabriel Bwipo Rau heeft neergezet vind je in deze video: