Fnatic wint EU LCS

Bwipo en Fnatic wint EU LCS finale tegen Schalke 04

Fnatic wint de EU Championship Series titel tegen Schalke 04 met 3-1. Niet alleen verzekert het daarmee zijn zevende Europese League of Legends titel, maar ook een plaats in Worlds 2018. Voor jonge belg Bwipo, die nu al een tijdje vaste waarde is in het Fnatic team, volgt eind dit jaar zijn eerste World series!

Fnatic speelde kalm en collectief, een hele LCS EU serie lang. Elke wedstrijd begonnen ze in de achtervolging, maar veroverden geleidelijk aan de map. Vooral bot laner Rekkles wist de toeschouwers te bekoren, maar ook Belgische laner Gabriël “Bwipo” Rau speelde ook vele wedstrijden.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Een BELG op WORLDS, WHAT?

Fnatic wint EU LCS reeds voor de zevende keer. Voor Bwipo zijn zeges op het allerhoogste niveau echter vrij nieuw. Het begon voor Bwipo allemaal tijdens de Summer Split (die Fnatic trouwens ook won) met Patch 8.11. Sterspeler Rekkles kon zich niet snel genoeg aanpassen aan de grote veranderingen en vroeg voor vervanging. Enter Bwipo in de bot lane. De aanpassing van top naar bot leek voor Bwipo geen enkel problem. Fnatic kreeg de kans op nieuwe ideeen te testen die Rekkles niet toeliet. De speelstijl en imago maakte een 180 graden draai in zeer korte tijd en Fnatic begon te winnen.. veel te winnen.

Na de terugkeer van Rekkles bleef Bwipo een vaste waarde in het team, zij het in een gezond rotatieschema met Rekkles. Zoekt Fnatic een snelle aanval, speelt het met Bwipo. Langere match-ups moet Rekkles consistent met winst afsluiten. Met dat overaanbod aan strategien trekt Fnatic naar Worlds. Klaar om het de grote jongens als SK Telecom en Samsung Galaxy moeilijk te maken.

Schalke 04 nog niet uitgeschakeld

Zowel Fnatic als Team Vitality zijn al zeker van een plaatsje in Worlds 2018. Nieuwkomer Schalke 04 blijft strijden in Europa voor de derde en laatste Europese plek, met G2 Esports, Splyce and Misfits.

Game 4 van de geweldige finale tussen Fnatic en Schalke 04 kan je hier opnieuw bekijken: