Fnatic met Belg Bwipo wint LCS EU Spring Split

Fnatic en Belgische speler Bwipo wint LCS EU Spring Split

Fnatic heeft de EU LCS spring split gewonnen. Het League of Legends team, met in de hoofdrol Belg Gabriël “Bwipo” Rau, versloeg G2 Esports met 3-0. Bijna drie jaar na hun laatste beker (summer split 2015), wint Fnatic de zesde EU LCS-trofee uit hun geschiedenis.

Enkele weken viel de toplaner van Fnactic, sOAZ, blesseerd uit met pijn aan de pols. Soaz kon niet deelnemen aan de halve finale én finale van de EU LCS spring split. Tijd voor de Belg Gabriël “Bwipo” Rau om te shinen. Bwipo deed het uitstekend! Hij raakte met Fnatic tot in de finale in Kopenhagen en claimde een overwinning in de finale.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Fnatic nam het uiteindelijk op tegen G2 in de LCS EU Spring Split finale. Bwipo stond opnieuw in het eerste team, het was de eerste grote finale voor de 19-jarige Belg. In een best-of-five verpulverde Fnatic G2 Esports met duidelijke 3-0 cijfers. Zjn eerste grote finale, maar Bwipo wint LCS EU spring split overtuigend. Bwipo is trouwens niet de enige Belg die de EU LCS aan het veroveren is. Het Splyce van Yasin “Nisqy” dinçer won zaterdag de match voor de derde plaats tegen Vitality.

Bekijk de volledige finalewedstrijd hier opnieuw: