Defusekids speelt de ESEA eindronde

Defusekids speelt de ESEA eindronde en schrijft geschiedenis

Het Belgisch CS:GO team Defusekids heeft zich weten te kwalificeren voor de eindronde van de ESEA Advanced. Het is voor de eerste maal dat een Benelux team hierin slaagt.

Defusekids speelt de ESEA eindronde, wat kan omschreven worden als de wachtkamer voor teams die op Europees niveau hun mannetje willen staan. Als een team de eindronde haalt en het in die eindronde tot de halve finale schopt, dan promoveert het team naar de gegeerde ESEA Mountain Dew League (MDL), wat vergelijkbaar is met de Europa League in het voetbal, de tweede hoogste internationale liga.
Defusekids speelde in het reguliere seizoen erg sterk. Het Belgische team wist te winnen van topteams uit onder andere Rusland, Zweden, Spanje en Frankrijk. Deze overwinningen krijgen een extra randje vermits dergelijke teams zich fulltime kunnen toeleggen op esports in tegenstelling tot Defusekids. Het eindresultaat na twee maanden competitie luidt 12 overwinningen tegen 4 verliezen, uitkomt op een 5de plaats in de eindstand.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

Defusekids speelt de ESEA eindronde deze week, van 23 juli tot 29 juli. Gezien de algemene trend van de resultaten en de huidige vorm van het team beloven het spannende dagen te worden. Deze week komt er misschien een mooi vervolg op deze al historische prestatie.
Wat het team heeft gepresteerd was boven alle verwachtingen en doet hopen op meer. Het zou een zegen zijn voor esports in de Benelux om een team te hebben dat eindelijk kan doorstoten op Europees niveau. We hebben in elk geval alle kaarten in handen om volgende week opnieuw geschiedenis te schrijven.