Benelux Premier League

Benelux Premier League brengt Belgische LOL op Europees niveau

Riot Games heeft met de Benelux Premier League een eigen toernooi gegund aan Belgie en Nederland, waardoor League of Legends-spelers uit eigen land beter kunnen doorstomen naar de Europese top. In heel Europa is er nu een competitie en iedere zomer wordt er tijdens de European Masters bepaald wie zich de beste van Europa mag noemen.

Nederlandse organisatie


De Benelux Premier League wordt opgezet door Gamers First, de organisator uit Rotterdam die ook achter de Dutch College League zit. Medeoprichter van Gamers First, Joost Roset, laat weten niet te kunnen wachten om te starten met de Benelux Premier League. Of de Benelux Premier League ook op het Proximus Esports kanaal te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Wed op Esports-wedstrijden bij Circus. Registreer je nu en speel met €5 gratis Geen storting vereist.

De opzet van de Benelux Premier League is om het laagdrempelig te maken voor gamers om mee te doen. Er worden vier online qualifiers georganiseerd, waarvan de eerste op 3 en 4 juli wordt gehouden. Iedere League of Legends-speler die minstens 16 jaar oud is met platinum 3-rank of hoger mag een team vormen met maximaal zes anderen (en een eventuele coach). Je kunt je hier inschrijven. Van ieder team moeten ten minste drie leden uit de Benelux komen. De twee finalisten van iedere qualifier stromen door naar de groepsfase. Deze acht teams gaan strijden om het kampioenschap. Alle games vanaf de groepsfase tot de finale worden offline gespeeld in de koepels van Esports House 010.
De Benelux Premier League-kampioen mag naar de European Masters. Mocht de kampioen de voorrondes hiervan overleven, dan is het tijd voor de offline knockout-fase. Deze worden ieder jaar op een andere fysieke locatie gehouden. De organisatie van de European Masters is in handen van de ESL.

Meer informatie over de Benelux Premier League vind je hier: http://www.beneluxpremierleague.nl/