eSports op Eleven Sports

Nieuwe eSports-film met Will Ferrell in de maak

Legendary Pictures heeft de maak een nieuwe film aangekondigd. De centrale themas zijn eSports, generatiekloven en humor en de hoofdrol is weggelegd voor comedy-legende Will Ferrell. Ook enkele bekende Dota 2 spelers zullen een verschijning maken. Lees meer...

Dota niet langer in top 3 meest bekeken eSports op Twitch

Tussen januari 2018 en januari 2017 zijn de verschillen groot tussen de uren bekeken eSports op Twitch. Dota keldert uit de top 3 en maakt plaats voor één van de grootste stijgers, Overwatch.. Lees meer...

Uit de oude doos...

Herbekijk één van de mooiste games uit de Dota 2 ‘geschiedenisboeken’ tijdens the International finale van 2012; Team Liquid vs LGD. Kijk hier...

Patch 7.02: Wat verandert er?

Recent werd de Dota 2 7.02 patch uitgegeven. Naast de gebruikelijke tweaks aan de helden, items en talent trees, noteren we ook enkele algemene veranderingen met mogelijk (grote) meta- gevolgen. Lees meer...

Virtus.pro coach ontslagen

Na Virtus.pro's eliminatie uit de Dota 2 Asia Championship CIS Kwalificaties, te wijten aan problemen met internet-connectiviteit, werd manager Andrey "Kimi" Kvasnevsky ontslagen. Lees meer...

OG wint Kiev Major en record

OG wint de Kiev Major en blijft recorden breken. Eerst waren ze het eerste team dat 3 Valve toernooien op zijn naam schrijf. Nu verhoogden ze de lat met 4. Lees meer...

Dota 2 speluitleg

Dota 2 is de sequel in de Dota-reeks. Dota staat voor Defender of the Ancients, wat origineel een custom map was in het spel Warcraft 3. Ontwikkelaar Valve nam contact op met de makers van de map en bouwden samen Dota 2 op. Het computerspel is het meest succesvolle E-sports spel van dit moment. Echter heeft Dota 2 in Belgie nooit het grote succes van Counterstrike of League of Legends gehaald.

Dota 2 is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) waarbij twee teams van 5 spelers het tegen elkaar opnemen. Een team zegeviert nadat het de troon van de tegenstander vernietigt of wanneer de tegenstander opgeeft. Voor elke ronde kiest elk team 5 heroes. Deze heroes hebben elks bepaalde kenmerken, krachten en specialiteiten. De heroes krijgen meer experience en worden sterker naarmate ze tegenstanders doden, resources verzamelen of items kopen.

 

Bekende spelers en teams

De prijzenpot van belangrijke Dota 2 toernooien worden steeds groter. Het team dat de International wint, ontvang bijvoorbeeld $20 miljoen. Winnaars van grote competities stijgen snel op de ladder. Daarom is de top beste Dota 2 spelers ter wereld steeds in beweging en liggen de meest succesvolle Dota 2 spelers dicht bij elkaar. Onder de beste Dota 2 spelers ter wereld vinden we onder meer UNiVeRsE, ppd, SumaiL, Fear en iceice. Deze spelers komen uit voor onder meer Evil Geniuses, Wings Gaming, Digital Choas en Team Secret. De beste Dota 2 spelers haalden in hun carriere al meer dan een twee miljoen dollar binnen. Dota 2 in Belgie is een uiterst kleine niche eSport. In de top 20 Belgische gamers vinden we geen Dota 2 spelers.

 

Dota 2 helden esportsbelgie.be

Wedden op Dota 2

Zoals met alle weddenschappen loont het om vooraf een budget in te stellen met een bankroll (bv. wed telkens 5% van je resterende bedrag). Daarbij zoek je de bookmaker met de beste odds en bonussen (Unibet of Betway). Ten slotte vind je op deze site enkele tips om te winnen op e-sports.

In Dota 2 draait het vaak om statistieken. Op deze website vind je lijsten van de bekende spelers en meest succesvolle team. Ook kan je op eSportsBelgie het nieuws volgen welke spelers in vorm zijn en welke team klappen krijgen. In eSports zijn de odds op enkelvoudige en pre-match weddenschappen op één van deze spelers of teams hoger dan op bijvoorbeeld voetbal omdat de bookmakers zelf minder statistieken uit het verleden beschikbaar hebben. Dat maakt het wedden op eSports zo voordelig en mogelijk succesvol!

Bij Dota 2 kan je ook wedden op wie de eerste kill scoort, wie het eerste gebouw vernietigd, of de ROSHAG wordt gedood. In Dota 2 heeft elk team zijn eigen sterktes, zwaktes en specialiteiten. Zo spelen sommige teams aanvallender en maken vaak de eerste kill. Andere team spelen trager en meer georganiseerd en zullen vaak voor het eerste gebouw gaan.

Daarnaast kan je bij enkele bookmakers vaak ook live wedden. Goede teams kunnen ook een off-day hebben, waarbij je live kan winnen. En aangezien e-sports toernooien vaak op één dag afgerond worden, wed je de volgende wedstrijd misschien best op de tegenstander aan een hoge odd. Eén van de belangrijkste elementen in Dota 2 is de draft waarbij vooraf de 5 heroes worden gekozen. Deze draft vertelt vaak veel over de strategie van beide team en de verloop van de match. Een goede kennis van de verschillende characters kan je live dus zeker lonen.

spelers en teams esportsbelgie

Tags

Hoe maak je winst?

Wedden op eSports is hetzelfde als wedden op andere sporten. Hoe meer je er van kent, hoe meer je kan winnen! Ons systeem werkt als volgt:

Op onbekende wedstrijden, competities en vroege rondes van grote toernooien maak je multiples van twee weddenschappen op underdogs. Hierbij ligt de odd per wedstrijd tussen de 1.80 en de 3.00. Per multiple ligt de gezamelijke odd op ongeveer 5. Als inzet neem je 1/4 van het geld dat je kan verliezen. De odds van underdogs liggen bij eSports op dezelfde hoogte als bij voetbal of basketbal, terwijl bij eSports de underdogs verrassend vaak winnen. Meer dan 1/4. Op die manier maken wij onze winst.

Bij halve finales en finales van de grote toernooien wed je op de favorieten. Daarbij baseer je je op onze nieuwsfeiten en teamstatistieken. De odds zijn lager, maar de kans dat favorieten grote events winnen zijn groter bij eSports dan bij andere sporten. Daarom wed je bij deze wedstrijden met halve stake. Hierbij enkele voorbeelden van onze winners. Meer informatie vind je hieronder. Veel succes!