eSports op Eleven Sports

DefuseKids winnaar ESL Proximus Championships

Na een spannende eindstrijd afgelopen zaterdag in de Spiroudome in Charleroi, zitten de allereerste ESL Proximus Championships er op. Grote winnaar is DefuseKids, met een overwinning in zowel Counter Strike als League of Legends. Lees meer...

Starladder Major Berlijn 2019

In dit artikel geven we je alle informatie voor de CSGO major Berlijn 2019. Wanneer het is, waar kun je de wedstrijden zien. Simpelweg alles wat je moet weten om van begin tot eind te kunnen genieten van het allerhoogste niveau van Counter-Strike: Global Offensive.. Lees meer...

S1mple maakt zich kwaad

CS:GO speler s1mple en anderen maakten zich boos op de Obverser tijdens Berlijn Major. Veel te weinig actie, klinkt het!. Lees meer...

EnVyUs wint Dreamhack Atlanta (met Scream)

Na een spannende wedstrijd kwamen EnVyUs en ScreaM als leider uit de bus in de DreamHack Atlanta. Het is de eerste keer dat ScreaM met zijn nieuwe team een groot toernooit weet te winnen. Lees meer...

Het Fnatic-paradigma

Welke invloed heeft Valve op het Pro CS:GO? Ligt een overwinning steeds in de handen van team en coach? Wat is het effect van een Valve update? Lees het Fnatic-paradigma... 

ScreaM: Headshot Machine

ScreaM vertrekt dan toch naar EnVyUs. Als eerbetoon aan – The Headshot Machine – hebben we alvast deze mooie ScreaM compilatie gemaakt:. Lees meer...

CS:GO speluitleg

Counter Strike Global Offensive is de nieuwste versie van de Counter Strike reeks (na Counter Strike 1.6 en Counter Strike Source). Counter Strike begon origineel als een mod van het bekende Valve-spel Half-Life 1. CS:GO is een First Person Shooter (FPS) waarbij twee teams (terroristen en counter-terroristen) het tegen elkaar opnemen. CS:GO spelen doe je meestal 5 vs 5 of 2 vs 2.

Een CS:GO match wordt opgebroken in verschillende rondes, waarbij een ronde gewonnen wordt wanneer alle tegenstanders uitgeschakeld zijn, een bom wordt geplant of ontwapend, of de tijd verstrijkt. CS:GO spelen doe je op verschillende maps. Enkele bekende CS:GO maps zijn Train, Dust 2 of Mirage. Een map wordt gewonnen als één team 16 rondes in de map wint. Een match bestaat meestal uit meerdere maps.


Belgen in CS:GO

In CS:GO in Belgie zijn er twee spelers die grote successen hebben geboekt met Counterstrike: ScreaM en Ex6Tenz.

Adil "ScreaM" Benrlitom (geboren op 2 juli 1994) is de meest succesvolle Belgische speler. ScreaM is voornamelijk bekend als Counter-Strike: Global Offensive speler en voormalig Counter-Strike: Source speler. Zijn naam geeft weg dat hij van Marokkaanse afkomst is. ScreaM werd in 2013 door HLTV verkozen tot 7de beste CS:GO spelers en strandde in 2016 op de 9de plaats. Bijgenaamd The Headshot Machine heeft ScreaM de hoogte ratio headshots in CS:GO competitiewedstrijden achter zijn naam staan.

Kevin "Ex6TenZ" Droolans (geboren op 30 april 1990) is de tweede professionale speler van CS:GO in Belgie. Ex6TenZ rankt momenteel op de tweede plaats van meest succesvolle Belgische gamer. Hij staat bekend om zijn unieke stijl, die wordt omschreven als zeer analytisch en wordt door velen gezien als tactische meesterbrein en toekomstige coach.

 

Bekende spelers en teams

De prijzenpot van belangrijke CS:GO toernooien worden steeds groter. Het team dat de ELeague wint, ontvang bijvoorbeeld $1.5 miljoen. Winnaars van grote competities stijgen snel op de ladder. Daarom is de top beste CS:GO spelers ter wereld steeds in beweging en liggen de meest succesvolle CS:GO spelers dicht bij elkaar.

Onder de beste CS:GO spelers ter wereld vinden we namen als FalleN, flusha, Fer, TACO, neo of JW. Deze spelers komen onder meer uit voor Virtus.Pro, SK Gaming, Team EnVyUs, G2 Esports, Astralis en Fnatic. De beste CS:GO spelers haalden in hun carriere al meer dan een half miljoen dollar binnen. CS:GO in Belgie loopt daarbij niet mee met de absolute top.


Wedden op CS:GO

Zoals met alle weddenschappen loont het om vooraf een budget in te stellen met een bankroll (bv. wed telkens 5% van je resterende bedrag). Daarbij zoek je de bookmaker met de beste odds en bonussen (Unibet of Betway). Ten slotte vind je op deze site enkele tips om te winnen op e-sports.

In CS:GO draait het vooral om statistieken. Op deze website vind je lijsten van de bekende spelers en meest succesvolle team. Ook kan je op eSportsBelgie het nieuws volgen welke spelers in vorm zijn en welke team klappen krijgen. In eSports zijn de odds op enkelvoudige en pre-match weddenschappen op één van deze spelers of teams hoger dan op bijvoorbeeld voetbal omdat de bookmakers zelf minder statistieken uit het verleden beschikbaar hebben. Dat maakt het wedden op eSports zo voordelig en mogelijk succesvol!

Daarnaast kan je bij Unibet vaak ook live wedden. Mindere teams zijn vaak goed in één specifieke map. Met deze kennis kan je live winnen op hogere odds. Daarnaast kunnen goede teams ook een off-day hebben, waarbij je live op de tegenstander kan winnen. En aangezien e-sports toernooien vaak op één dag afgerond worden, wed je de volgende wedstrijd misschien best op de tegenstander aan een hoge odd.

Hoe maak je winst?

Wedden op eSports is hetzelfde als wedden op andere sporten. Hoe meer je er van kent, hoe meer je kan winnen! Ons systeem werkt als volgt:

Op onbekende wedstrijden, competities en vroege rondes van grote toernooien maak je multiples van twee weddenschappen op underdogs. Hierbij ligt de odd per wedstrijd tussen de 1.80 en de 3.00. Per multiple ligt de gezamelijke odd op ongeveer 5. Als inzet neem je 1/4 van het geld dat je kan verliezen. De odds van underdogs liggen bij eSports op dezelfde hoogte als bij voetbal of basketbal, terwijl bij eSports de underdogs verrassend vaak winnen. Meer dan 1/4. Op die manier maken wij onze winst.

Bij halve finales en finales van de grote toernooien wed je op de favorieten. Daarbij baseer je je op onze nieuwsfeiten en teamstatistieken. De odds zijn lager, maar de kans dat favorieten grote events winnen zijn groter bij eSports dan bij andere sporten. Daarom wed je bij deze wedstrijden met halve stake. Hierbij enkele voorbeelden van onze winners. Meer informatie vind je hieronder. Veel succes!

Tags