eSports op Eleven Sports

Lees alles over de Belgische eSports

Hieronder vind je de top 20 beste eSports spelers in Belgie. Daarnaast vind je meer informatie over de vier meest bekende Belgische eSports spelers. In de top 20 tabel wordt weergegeven in welk team de eSports spelers op dit moment spelen, hoeveel ze tot op heden hebben verdiend aan prijzengeld en met welk spel. De tabel werd laatst aangepast in januari 2017. Meer actuele cijfers vind je op www.esportsearnings.com. Onderaan de pagina vind je de korte geschiedenis van de Belgische eSports, een schets van de huidige situatie en een stukje over wedden op eSports.

Spelersnaam Naam Team Prijzengeld Favouriete game Meer info
#1 ScreaM Adil Benrliton G2 Esports $234,452.30 CS:GO Wings Gaming
#2 Ex6TenZ Kévin Droolans Team LDLC $146,459.18 CS:GO Wings Gaming
#3 Teeqzy Klaivert Dervishi independant $74,499.18 Fortnite Wings Gaming
#4 Krepo Mitch Voorspoels Elements $58,346.60 League of Legends Wings Gaming
#5 Bwipo Gabriël Rau Fnatic $45,766.60 League of Legends Wings Gaming
#6 To1nou Antoine Pirard Team LDLC $44,642.98 CS:GO Wings Gaming
#7 Maverick Michaël Looze Arma Team $29,477.99 Heartstone Wings Gaming
#8 Moopz Amaury Minguerche/td> Team LDLC $25,318.16 League of Legends Wings Gaming
#9 Nisqy Yasin Dinçer/td> Splyce $22,618.16 League of Legends Wings Gaming
#10 davidp David Prins Penta $20,257.26 CS:GO Wings Gaming

*Deze tabel werd laatst geupdated op 10 april 2018

Unibet hoofdsponsor Astralis

Unibet is de nieuwe hoofdsponsor van het Counterstrike team Astralis. De tweejarige deal maakt Unibet de ‘Officiële Betting Partner’, van het beste CS:GO team ter wereld. Lees meer...

Bwipo is Rookie of the Year en tekent tot 2021 bij Fnatic

Geweldig nieuws voor de Belgische eSports. Bwipo wint Rookie of the Year award op de Esports Awards in Londen en tekent tot 2021 bij Fnatic.  Lees meer...

De Belgische eSports geschiedenis

De Belgische eSports geschiedenis is een bewogen beestje. Zo heb je bijvoorbeeld beruchte figuren als Bachir "Chiren" Boumaaza, die vooral bekend werd van zijn excentrieke Youtube videos in 2007. Hij heeft meerdere wereldrecords op zijn naam staan, waaronder speed-leveling records in World of Warcraft en hij was de eerste die in Starcraft II vier vijanden op insane moeilijkheidsgraad versloeg. Onder zijn pseudoniem Athene heeft hij een enorme aantal volgers op YouTube van 730.000 abonnees. Boumaaza is onder andere op CNN, Bloomberg, Wall Street Journal en Fox News te gast geweest.

In 2011 lanceerde Boumaaza de University of Gaming, dat nooit echt van de grond geraakte. Er zijn in de Belgische eSports geschiedenis nog mooie eSports-initiatieven en -evenementen te noteren. Zo was er in 2008 het Antwerp E-sports Festival met een prijzenpot van in totaal 50.000 euro, wat voor die tijd indrukwekkend veel was. Of is 2015 was er het Internationale eSports Festival in de Gentse Ghelamco Arena, georganiseerd door Game Mania. Het meeste recente voorbeeld is de halve finales van het wereldkampioenschap ‘League of Legends’ dat in Paleis 12 in Brussel werd georganiseerd, met een prijzenpot van $2 miljoen dollar en 10.000 uitverkochte plaatsen.

 

De laatste jaren

Sinds eSports op grote internationale schaal wordt gespeeld, komen er tot nu toe slechts weinig belgen aan te pas. Buurlanden als Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanie en Nederland staan veel verder op dat vlak. In de ranking van eSports spelers/grootverdieners staat België slechts op nummer 33.

De grootste naam in de laatste vijf jaar Belgische eSports geschiedenis is ongetwijfeld Adil "ScreaM" Benrlitom. De jonge twintiger speelde onder meer voor het G2 Esports en won met Counterstrike al meer dan $175.000 aan prijzengeld. Op nummer twee prijkt zijn Counterstrike collega Kevin "Ex6TenZ" Droolans. Terwijl ScreaM bekendstaat om zijn extreme accuracy (hij wordt niet voor niets the Headshot Machine genoemd) is Ex6TenZ meer het analytische en coach-type.

Om de lijst te vervolledigen in er het League of Legends duo Krepo en Sjokz. Mitch "Krepo" Voorspoels pronkt als nummer drie op de Belgische lijst grootverdieners. Hij werd bekend om zijn support rol voor yellowpete in La GG, zijn tijd als streamer bij het bekende Cloud 9. Momenteel is Krepo officiele caster en analist voor EU LCS.

Net zoals Krepo werkt ook Sjokz voor LCS. Hoewel Eefje “Sjokz” Depoortere zelf ook gamed (ze speelde voor het Belgische nationale Unreal Tournament '99 team), werd ze niet bekend omwille van haar gaming skills, maar van haar journalistieke skills. Eefje begon als schrijver voor SK Gaming en CyberSportsNetwork, kreeg een rol in Travis "Tnomad" Gafford's show "Whose League is it anyway? en momenteel is ze host van de League of Legends Championship Series. In de wereld van League of Legends is ze niet alleen veruit het bekendste gezicht in Belgie, maar één van de meeste geliefde figuren in heel Europa.

Wedden op eSports

eSportsBelgie heeft enkele ervaren eSports wedders in huis. Met zijn allen zijn we een uitdaging gestart: €1.000 winst op 1 maand tijd met alleen eSports bets. Met trots vertellen we na dat we de ons doel bijna gehaald hebben. Het begon zo:

Van vele professionele betters horen we dat eSports een goede markt is. De sport is nog jong en bookmakers hebben nog weinig kennis van de beste teams en kleine competities. Wedden op eSports is namelijk hetzelfde als wedden op andere sporten. Hoe meer je ervan kent, hoe meer je ermee kan winnen. En momenteel zijn wij de bookmakers een stap voor. Lees hier meer.

Geen Overwatch lootboxes in Belgie

Blizzard heeft laten weten dat het op korte termijn voor Belgische spelers de mogelijkheid blokkeert om in Overwatch. Lees meer...

Vlaamse investeringen in eSports

Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft op ‘Gamescom’, de grootste gaming beurs van Europa, zijn nieuw actieplan rond gaming toegelicht.
Lees meer...

Wie is Fortnite speler Teeqzy?

De 17-jarige Albanische Belg Klaivert “Teeqzy” Dervishi staat in de top 20 Fortniters vd wereld en maakte deel uit van de Fortnite squad dat DreamHack Valencia wist te winnen. Lees meer...

De Proximus ePro League kijken?

Pp 18 januari ging het kampioenschap in de Proximus ePro League echt van start. Waar kan je de matchen kijken? Hier natuurlijk. Lees meer...

eSports schrijver gezocht
Volg jij de wereld van eSports op de voet? Word jij dan misschien onze nieuwe journalist? Er is nog steeds een plaatsje in ons team!
Lees meer...

Verdien €1.000/maand met eSports wedden

Elke maand maken we van €250 op onze Circus account meer dan €1.000. Klik op de slides en lees meer over ons systeem.