eSports op Eleven Sports

TwitchCon Europa in april 2019

Europese fans waren al langer vragende partij om TwitchCon evenement ook naar de andere kant van de oceaan te brengen en Twitch heeft duidelijk geluisterd. TwitchCon Europa wordt in april van volgend jaar verwacht in Berlijn. Lees meer...

Hearthstone eSports veranderingen op komst

Blizzard gaat in 2019 Hearthstone eSports helemaal hervormen. Het grootste deel van het ecosysteem verschuift naar online toernooien. Er wordt ook meer dan 4 miljoen dollar aan prijzengeld vrijgemaakt bij de nakende Hearthstone eSports veranderingen. Lees meer...

Scarlett wint als eerste vrouw groot eSports toernooi

Starcraft 2: Scarlett schrijft dit jaar geschiedenis met haar winst tijdens de StarCraft II-finale op de Intel Extreme Masters 2018 . Lees meer...

Jupiler ePro League is van start gegaan. Kijk hier!

Op 18 januari gaat het kampioenschap in de Proximus ePro League echt van start. Wie de duels van de ePro League kijken wil..? Lees meer...

Call of Duty: Blackout. Een eSports in de maak?

Op 12 oktober kwam de nieuwe Call Of Duty uit: Black Ops 4. Sindsdien staat COD met uitstek bovenaan de kijkerslijst op Twitch. Heeft Call of Duty eindelijk zijn plaats gevonden binnen eSports? Lees meer...

Hasbro lanceert Fortnite Monopoly

Hasbro maakt bekent dat het een lijn van goedgekeurde Fortnite-producten zal introduceren, waaronder een versie van Fortnite Monopoly en replica NERF-blasters. Lees meer...

Bekende eSports games in Belgie

Behalve de meest populaire games (League of Legends, Counterstrike GO of Dota 2) worden er in Belgie en op internationaal vlak ook op andere games eSports competities gehouden. De lijst van bekende eSports games in Belgie is oneindig, maar hier zijn enkele van de bekendste voorbeelden: StarCraft 2, Fifa, Heartstone, Call of Duty, Warcraft 3, Smite, Overwatch, Mario Super Smash Bros, Halo, Pro Evolution Soccer, Quake, Street fighter, Age of Empires, Tekken, Tetris, etc etc.

Het uitblijven van echte Belgische kleppers op de internationale eSports-lijsten maakt dat veel van deze games nog steeds zeer populair zijn in Belgie en dat we op competitief vlak hier veel hoger scoren. Kijken we bijvoorbeeld naar de top 10 Belgische eSports spelers dan vinden we Texbi op plaats 4 met zijn Guild Wars 2 prestaties (dat is trouwens ook goed voor een top 10 internationaal), zien we Maverick op plaats 6 met Hearthstone, Feast op 8 met Starcraft 2 en op plaats 9 pronkt Orly met zijn World of Warcraft winnings.

In de komende jaren zullen ongetwijfeld meer Belgen beginnen mikken op topposities in League of Legends, Counterstrike GO en andere eSports games in Belgie. Daarmee zal er waarschijnlijk schoon schip gemaakt worden van de huidige Belgische eSports top 10. Toch houden we deze minder populaire eSports games even goed in het oog. De kans we Belgische spelers grote toernooien zien winnen is er aanzienlijk groter.

beste games


Hoe wedden op eSports?

Zoals met alle weddenschappen loont het om vooraf een budget in te stellen met een bankroll (bv. wed telkens 5% van je resterende bedrag). Daarbij zoek je de bookmaker met de beste odds en bonussen (Unibet of Betway). Ten slotte vind je op deze site enkele tips om te winnen op eSports.

In elke sport draait het vooral om statistieken, ook bij eSports. Op deze website vind je lijsten van de bekende spelers en meest succesvolle team. Ook kan je op eSportsBelgie het nieuws volgen welke spelers in vorm zijn en welke team klappen krijgen. In eSports zijn de odds op enkelvoudige en pre-match weddenschappen op één van deze spelers of teams hoger dan op bijvoorbeeld voetbal omdat de bookmakers zelf minder statistieken uit het verleden beschikbaar hebben. Dat maakt het wedden op eSports zo voordelig en mogelijk succesvol!

Daarnaast kan je bij Unibet vaak ook live wedden. Mindere teams zijn vaak goed in één specifieke map. Met deze kennis kan je live winnen op hogere odds. Daarnaast kunnen goede teams ook een off-day hebben, waarbij je live op de tegenstander kan winnen. En aangezien e-sports toernooien vaak op één dag afgerond worden, wed je de volgende wedstrijd misschien best op de tegenstander aan een hoge odd.

Hoe maak je winst?

Wedden op eSports is hetzelfde als wedden op andere sporten. Hoe meer je er van kent, hoe meer je kan winnen! Ons systeem werkt als volgt:

Op onbekende wedstrijden, competities en vroege rondes van grote toernooien maak je multiples van twee weddenschappen op underdogs. Hierbij ligt de odd per wedstrijd tussen de 1.80 en de 3.00. Per multiple ligt de gezamelijke odd op ongeveer 5. Als inzet neem je 1/4 van het geld dat je kan verliezen. De odds van underdogs liggen bij eSports op dezelfde hoogte als bij voetbal of basketbal, terwijl bij eSports de underdogs verrassend vaak winnen. Meer dan 1/4. Op die manier maken wij onze winst.

Bij halve finales en finales van de grote toernooien wed je op de favorieten. Daarbij baseer je je op onze nieuwsfeiten en teamstatistieken. De odds zijn lager, maar de kans dat favorieten grote events winnen zijn groter bij eSports dan bij andere sporten. Daarom wed je bij deze wedstrijden met halve stake. Hierbij enkele voorbeelden van onze winners. Meer informatie vind je hieronder. Veel succes!

Tags